Allergier

Vi har egen oversikt på kjøkkenet over allergier som barna har slik at kokken vår alltid har oversikt over hvilke hensyn som skal tas.

Vi har valgt å servere vann til lunsjmåltidene og ettermiddagsmaten. Helsedirektoratet anbefaler et inntak kalsium på ca 600mg. Undersøkelser viser at barn får i seg ca 200mg gjennom andre produkter i et variert kosthold, og da gjenstår det 400mg. 400mg tilsvarer 2,5 glass melk( evt 1,5 glass melk og en youghurt eller en skive gulost) Vi gir melk ved servering av frokostblanding men tenker utover dette at resten av melkeinntak skjer hjemme. Vi vil samtidig nevne at brokkoli er en god kilde av kalsium og dette er noe de fleste barn er flinke til å spise. Vi minner samtidig om at vitamin D er særdeles viktig for at kroppen skal ta opp og absorbere kalsium. Gode kilder for D vitamin er tran og fet fisk(laks, ørret og makrell).