Mat Med Smak

Mat Med Smak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Vi lager mat av høy kvalitet. Målsetningen er å servere barna Norges beste barnehagemat. Dette er noe vi jobber med hver dag , som utvikles og integreres i det pedagogiske arbeidet.

Fullkost med gode råvarer

Sten-Tærud barnehage er en fullkost barnehage. Dette innebærer at barna får 3 måltider om dagen i barnehagen tilbredt av kokken vår Rosalinda. Frokost, varm lunsj og ettermiddagsmat. Frokost kan bestå av kaldgrøter eller frokostblanding, og ettermiddagsmat kan bestå av knekkebrød/brød servert med et variert utvalg av frukt. Varm lunsj er et solid næringsrikt måltid laget fra bunnen av med gode, ferske og sunne råvarer. Hver uke skal vi ha minst to dager med fisk.

Prisen for fullkast er 500,- i måneden.

Barna hjelper til

Vi har et sterkt fokus på barns medvirkning. Barna er med i matgrupper, hjeper til å dekke bord og ordne i stand til måltidene og å rydde i etterkant.

Måltidene som arena for læring og utvikling

Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet kan man snakke om mat og kostholdi en naturlig sammenheng, noe som bidrar ti å utvikle barnas kunnskap om mat. Rameplanen viser til at barnehagen skal bidra til at barna utvikler grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse.

Måltidene er også en arena for utvikling av sosial kompetanse. Inkluderende fellesskap rundt matbordet gir godt grunnlag for at barna skal vokse opp med sunne matvaner og bli gode verdensborgere.

Vi bygger vårt mattilbud på næringsmiddellovgivning og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehage.

Vi tilrettelgger for barn med spesielle behov og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse.

For å lese mer om allergier - se under fanen for foreldre.